Mit Liv med ADHD (En samtale med min bedste kammerat; Mathias Døj)

Du kender helt sikkert til ADHD. Eller DAMP som man kaldte det engang, men ved du egentlig helt præcist hvad det er?

ADHD er en neuropsykiatrisk lidelse med symptomerne opmærksomhedsforstyrrelse, hyperaktivitet og impulsivitet. Men selvom jeg netop har defineret det for dig tror jeg vi er mange danskere der har svært ved at forstå hvad børn og voksne med ADHD går og kæmper med.

Det er nemt at se når en arm er brækket, at det der gør fandeme ondt. Men jeg tror vi har svært ved at se hvor ondt det gør, når det foregår oppe i hovedet på en person, som psykiske lidelser gør.

Endnu sværere kan det være at forstå og relatere til den adfærd det kan fører med sig.

Sandheden er bare .

.. at 44% af unge med ADHD ikke kan overkomme at tage en uddannelse, 35% af voksne med ADHD er straffet for en kriminel handling og 50% lider af angst.

Mathias Døj som jeg er meget stolt over at kunne kalde en af mine bedste venner fik konstateret ADHD i en alder af 27. Og det forklarer i høj grad hvorfor han allerede som tidlig teenager stiftede bekendtskab med vold, hooligankulturen, hash og alkohol.

Men det er også historien om at kæmpe sig tilbage og erkende at man noglegange bare har brug for hjælp til at komme tilbage til livet.

Og vigtigst af alt – så giver Mathias’ historie en større forståelse for ADHD og hvad lidelsen kan gøre ved et menneske …

Lyt også til..

Mit Liv som Lars Besand

Mød Lars Besand; Danmarks første udenlandske MMA kæmper, samt tidligere vinder af Danmarks Stærkeste Mand (105 kg / master-klassen) Egentlig havde jeg forberedt en masse spørgsmål omkring det at være strongman, men det blev i høj grad til en snak om passion og balancegangen mellem private og stærkmand Lars, som ramte sit livs krise, da han blev diagnosticeret med angst.

Mit Liv som Maiken Juul

Maikens liv har tidligere ikke været nem og har budt på flere personlige nedture. Bl.a. blev hun som barn mobbet og oplevede at hendes eget hoved var fyldt med begrænsede overbevisninger samt en stedfar, som hun selv betegner som følelsesmæssig afstumpet, men også en blodprop i hjernen i starten af 2020. Men hvordan rejser man sig så og bliver den til kvinde hun er i dag, som hun selv beskriver som modig, mere selvsikker og som skaberen af sit eget liv?

Mit Liv som Marie Holm Laursen

Jeg vil gerne lige sige noget fra starten af: Jeg er kæmpe fan af Marie Holm Laursen, som er født med ‘medfødt knogleskørhed’. Hun er en kæmpe inspiration for mig og de mange tusinde der følger hende på sociale medier. For følger man hende på Sociale medier eller fulgte med da TV2 sendte dokumentaren: Pigen med knogler af glas ved man bare at hun har et humør, et grin og et smil der smitter helt vildt! Men hvordan bevarer man optimismen og livsglæden med det udgangspunkt hun har fået for livet?

Kontakt

Telefon: +45 7190 4292
E-mail: jl@uglifruitpodcasting.dk

Adresse

Ugli Fruit Podcasting
Abildgårdsvej 47 3 th
9400 Nørresundby

CVR nr.: 41019077