Mit Liv med Vanvittig Verdenshistorie

Jeg har trukket mig ud blandt publikum og står med en iskold Grimbergen Double jeg har bestilt fra en meget handsome bartender .. Peter og Alexander står ude bagved og er klar til at gå på. Om de står og pep talker hinanden som fodboldspillere før en kamp eller om de er ved at ryste i bukserne af nervøsitet ved jeg ikke. Det ville jeg nok gøre hvis det var mig.

De er værterne på podcasten Vanvittig Verdenshistorie, vis popularitet det seneste år er eksploderet. Og nu står de her og skal optræde live for første gang på Tir Na Nog i Århus… Et testshow kalder de det .. For at se om det hele virker .. Jeg ved de også har to shows i københavn meget snart .. Jeg kan ikke lade vær med at være lidt misundelig … Men ved du hvad? De fortjener det sgu den her succes og oplevelse

Jeg står og betragter publikum .. Stemningen er fantastisk .. Man føler sig hjemme og rigtig godt selskab..   Det virker ikke til at Peter og Alexander er nervøse .. Tværtimod .. Det virker faktisk som om at de er lige der hvor de skal være..

De to værter

Ser man bare på Peter og Alexander som dem de er går de måske ikke under det jeg vil kalde atypiske danskere..

De er begge uddannet fra journalisthøjskolen og Peter Løhde – ham med jødejokesene – er til daglig projektkonsulent hos Søgemedier og upcoming standupper. Det går faktisk så godt for ham, at han har en roommate der blev nr 2 til DM i Standup .. sorry. Det blev lidt internt, men det er måske noget med at jeg troede det var Peter der engang blev nr 2.. Det var det så ikke.. Alexander Janku er freelancejournalist på Danmarks Radio og driver samtidig også sin egen kommunikationsvirksomhed.

Det der gør dem atypiske

Men det er det som de har opnået med deres podcast Vanvittig Verdenshistorie som gør dem atypisk. I hvertfald i min verden, som er podcastverdenen. Som Peter siger i liveshowet, så er de jo bare to gutter der har den her lidt underlige hobby hvor de mødes en gang om ugen og deler vanvittige historier over et par øl … I hvertfald troede de nok ikke selv på dengang de relaunchede podcasten i januar 2019 at de her d. 31/5-2020 efter 81 afsnit ville have nået 1,2 mio. afspilninger og 27.000 af dem gennemsnitlig pr uge. De havde nok også grint af dig, hvis du sagde til dem at de her i 2020 vil have planlagt liveshows i København og på Musikhuset i Århus.

Jeg kan ligeså godt afsløre her fra start; Jeg er kæmpe fan og jeg har næsten været med fra start. Derfor skrev jeg til dem med meget krydsede fingre for at høre om de ville dele deres historie her i podcasten. Heldigvis sagde de ja .. og vi aftalte jeg måtte komme og optage til deres første liveshow i århus og nogle dage efter hjemme hos Alexander.. Derfor vil du kære lytter både høre optagelser fra begge steder.

Lyt også til..

Mit Liv som L:Ron:Harald

I 1998 brød L Ron Harald i gennem lydmuren med sit album Pornogangster, der har solgt mere end 75.000, som splittede hele landet med sit kontroversielle og grænseoverskridende tekstunivers. Men bag livet som gangster med nøgne damer, tunede biler samt 100 flasker whiskey og 2000 bajere finder man en følsom og rar mand, der før berømmelsen røg på den lukkede psykiatriske afdeling efter en alvorlig psykose på sit værelse i Århus.

Mit Liv som Mads Faurholt

Mads har mødt janteloven mange gange gennem sit liv, bl.a. da han tog sin bacheloruddannelse på 1 år og 9 måneder, mens han arbejdede fuldtid som leder på Viasat. Men han nægter at lade sig definere af andre og generelt arbejder han ud fra devisen at der er mindre konkurrence i det umulige, hvilket har fulgt ham gennem hans liv og karriere.

Mit Liv som Michael Fuhlendorff

Michael er 18 år den dag han vælger at tage i byen med en kammerat, hvor han ender i et slagsmål der ender med at koste en mand livet. Utilsigtet rammer manden hovedet ned i en kantsten efter et knytnæveslag. Michael ender med at sidde varetægtsfængslet i 3 mdr., men ender med ikke at blive dømt.

Kontakt

Telefon: +45 7190 4292
E-mail: jl@uglifruitpodcasting.dk

Adresse

Ugli Fruit Podcasting
Abildgårdsvej 47 3 th
9400 Nørresundby

CVR nr.: 41019077