Hvad er en podcast?

I dette blogindlæg introducerer jeg dig for podcastmediet. Jeg giver dig et svar på hvad det er og hvordan du lytter til en podcast, men også hvordan du selv kommer i gang.

Hvad er en podcast?

Podcasting er ikke bare en lydoplevelse du kan finde på de forskellige podcastplatforme. Podcasting er den totale frihed. Der er ingen regler, det er on demand på det du har lyst til at lytte til; Comedy, Business, True Crime, Politik etc. Andre kalder det også Netflix på lyd, hvilket jeg synes er en spot on beskrivelse.

Og mere fantastisk er; Alle kan være med! Du har mulighed for at finde de velkendte radioprogrammer som Mads & Monopolet som podcast. Men du finder også virksomheder og almindelige mennesker, der hver især giver deres fremragende bud på hvordan en podcast også kan se ud. Det kræver ikke det store budget at komme i gang – det kræver at du har noget på hjerte, som du har lyst til at dele med hele Danmark.

Podcasts kommer også i mange former. Du kan finde solopodcasteren der eksempelvis deler ud af sine ekspertise, men også nysgerrige podcastere der inviterer en ekspert i studiet til en snak om et relevant emne. Du kan også finde gode kammerater og veninder der taler om alt mellem himmel og jord, samt podcasts der dykker ned i Danmarks- og verdenshistorien.

Sådan lytter du til en podcast

Med din iPhone og iPad har du mulighed for at lytte den inkluderede podcastapp: Apple Podcast. Har du en Android telefonen kan du hente, eller også er Google Podcast appen allerede installeret. Flere og flere lytter også via Spotify, som virkelig satser på podcasts og producerer egne eksklusive shows. Det samme gør Gimlet Media og danske Podimo der koster fra 39 kr. om måneden.

Udover det kan du også finde podcastsapps som Castbox, Podbean og Pocket Cast, som ikke koster dig en krone at downloade.


Gode anbefalinger

Du får her gode anbefalinger, som du kan gå i gang med, hvis du mangler et godt podcastshow at starte ud på:

  • True Crime: Mørkeland og True Story
  • Business: Adfærd og Iværksætterhistorier
  • Comedy: Vanvittig Verdenshistorie og Den Grå Side
  • Sport: Mediano og Fodboldministeriet
  • Samtalepodcasts: Her Går Det Godt og Fries Before Guys
  • Film, serier og gaming: Han Duo og Dårligdommerne
  • Musik: Den Nye Stil og P6 Beat Elsker
  • Politik: Borgen Unplugged
  • Børn og familie: Farmænd og Disneyhjørnet

Læs også gerne:


5 dårlige undskyldninger

Det kan virke som en uoverskuelig proces at starte en podcast op, men der findes et modsvar til de dårlige undskyldninger og dem får du serveret her


Blogging vs Podcasting

Bør jeg vælge en blog eller en podcast? Det er ofte et spørgsmål man støder på om man enten bør starte en podcast eller en blog, og jeg er ikke sikker på jeg kommer til at give dig det endelige svar i dette opslag, for hver især har de sine åbenlyse styrker.


Gode grunde til din virksomhed bør have en podcast

Du er nysgerrig på formatet, men søger svar på hvorfor din virksomhed bør have en podcast? Det forsøger jeg at svare dig på i denne blog.

Kontakt

Telefon: +45 7190 4292
E-mail: jl@uglifruitpodcasting.dk

Adresse

Ugli Fruit Podcasting
Abildgårdsvej 47 3 th
9400 Nørresundby

CVR nr.: 41019077